Pabrik pelét RDF

"Polusi bodas mangrupikeun tantangan ageung pikeun masarakat manusa sareng pangwangunan ékonomi. Ti saprak abad ka-21, aya trend global biodegradability, sareng seueur nagara parantos ngaluarkeun kabijakan anu langkung ketat pikeun ngamajukeun pamekaran industri. Dina Januari 2020, nagara kuring ogé sacara resmi mimiti "ngawatesan" Plastik "parantos janten" Larangan Plastik ", anu dina gilirannana ngadorong industri plastik anu rusak tina turunna mimiti kana jaman pangwangunan anu gancang. Kusabab pamekaran penurunan jangka panjang, persaingan industri ayeuna kacau sareng henteu mutuskeun. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nangkep unsur inti Janten perusahaan terkemuka sareng mingpin jaman emas.

Tulisan ieu ngabahas tilu hal konci pikeun ngasupan pasar plastik biodegradable, kalebet "panyebaran awal, fokus kana poin konci, sareng pangirangan biaya", pikeun masihan inspirasi pikeun pamekaran perusahaan anu aya hubunganana, khususna pengambilan keputusan sareng manajemén eksekutif perusahaan.

"Larangan plastik" dikaluarkeun, pasar plastik anu dégradasi dianteurkeun di blowout

pasar plastik biodegradable nagara kuring parantos dimimitian ti mimiti 2012. Nanging, kusabab paménta pasar mimiti lesu, biaya bahan baku tinggi sareng kapasitas produksi terbatas, pamekaran industri sacara umum lambat. Sababaraha perusahaan anu asup ka pasar tadi malah kapaksa ngarobah kusabab kakurangan pesenan jangka panjang. Dugi ka Januari 2020, "Pendapat ngeunaan Nguatkeun Deui Pangobatan Polusi Plastik" (anu disebatkeun ayeuna disebut "Paréntah Larangan Plastik") dikaluarkeun, ngabutuhkeun larangan anu teratur sareng larangan produksi, penjualan sareng panggunaan produk plastik tangtu, aktip ngamajukeun produk alternatip, sareng sacara resmi nuturkeun "Plastik terbatas" janten "Plastics terlarang" (tingali Gambar 1).

Kapangaruhan ku ieu, pasar pikeun plastik biodegradable, anu mangrupikeun gaganti palastik tradisional, parantos tumuh sacara substansial, sareng paréntah naék. Salami periode "Rencana Lima Taun ka-14", pasar pikeun plastik biodegradable bakal tumuh dina tingkat pertumbuhan taunan sanyawa 11,3% sareng ngahontal 500 Skala penghasilan langkung ti 100 juta yuan (tingali Gambar 2).

Dina waktos anu sasarengan, harga produk plastik anu rusak tiasa naék dina sataun katukang. Salaku conto, harga PLA sateuacan larangan palastik 20.000 yuan / ton, sareng harga pasar di sababaraha tempat parantos ngahontal 50.000 yuan / ton. Ieu sacara langsung ningkatkeun kameunangan sacara umum industri. Salaku conto, margét kauntungan kotor perusahaan ngarah sapertos Kingfa Technology sareng Yifan Farmasi caket 40% di 2019 sareng 2020, anu mangrupikeun paningkatan anu penting dibandingkeun sareng taun 2018 (tingali Gambar 3).

Tilu léngkah kana pasar plastik anu rusak

1. Tata perenah mimiti

Kusabab turunna pasar jangka panjang dina dinten awal, kapasitas produksi domestik tina plastik biodegradable parantos tumuh lalaunan. Numutkeun statistik, ti ​​2012 dugi ka 2020, angka ieu gaduh tingkat pertumbuhan taunan sanyawa 9,63%, sareng bakal ngahontal 480,000 ton per taun di taun 2020. Permintaan pasar nyaéta 640,000 ton / taun, sareng celah kapasitasna kawilang ageung (tingali Gambar 4).

Dina waktos anu sasarengan, celah kapasitas produksi pabrikan utama kawilang alit. Tilu pangsa pasar teratas Kingfa Technology, Longdu Tianren Biology, sareng Yunyoucheng Biology ngan ukur masing-masing gaduh 70,000 ton / taun sareng 50.000 ton / taun di 2020., 50.000 ton / taun. Tiasa waé sing saha waé anu tiasa mayunan kalungguhan dina ngarenah kapasitas produksi bakal tiasa nyandak kasempetan kéngingkeun pangsa anu langkung ageung, sareng henteu sesah némbalan ti tukang.

Tapi "waktos ngantosan teu aya sasaha," sareng persaingan anu diperparah henteu tiasa dilawan di pikahareupeun. Dihartoskeun yén perusahaan ayeuna aktip ngembang, sareng bakal ningkatkeun kapasitas produksi anu direncanakeun langkung ti 8 juta ton / taun dina sababaraha taun ka payun (diantarana PBAT, PLA, sareng PHA nyaéta 3,48 juta ton / taun, 3,46 juta ton / taun , sareng masing-masing 100.000 ton / taun), Ngan 3,7 juta ton kapasitas produksi énggal-énggal parantos dikonfirmasi ti 2021 dugi ka 2022. Dina raraga ngungkulan masalah sela pendanaan, pabrikan utama ogé parantos nyandak sababaraha ukuran sareng nunjukkeun kamampuan magisna. Salaku conto, Changhong Hi-Tech ngumumkeun tanggal 21 Méi 2021, rencana penerbitan obligasi anu tiasa dirobih, anu ngarencanakeun ngaluarkeun obligasi perusahaan anu tiasa dirobih kalayan jumlah total henteu langkung ti 700 juta yuan (inklusif). , Mangsa 6 taun, dana anu dihimpun direncanakeun dianggo pikeun "600.000 ton proyek industrialisasi termoplastik anu biodegradable (fase hiji) investasi kadua"; Jindan Téhnologi jeung pengumuman parobahan ka proyék fundraising dina Januari 2021, digabungkeun jeung "larangan plastik" Kanggo kawijakan jeung kaayaan pasar kahareup bahan biodegradable, pausahaan ' s manajemén percaya yén éta téh perlu appropriately dilegakeun asam polylactic kapasitas produksi 10.000 ton asalna dirancang. Dina hadir, perusahaan ' dewan s direksi anu pangatur tanaga relevan pikeun nganalisis tur demonstrate nu feasibility tina ngembangna skala investasi di proyék ieu. Sareng rencana implementasi.

2. Nangkep poin konci

Numutkeun kana 2020 "Urutan Larangan Plastik", aya opat jinis produk plastik anu utamina diwatesan: kantong balanja plastik, barang tuang plastik plastik, produk plastik sekali pakai di hotél sareng bungkus plastik jelas, produksi kantong plastik ultra-ipis sareng ultra- pilem tatanén ipis Sareng penjualan ogé diwatesan. Ayeuna, tingkat ngagantian tina plastik anu tiasa didegradasi di industri ieu rendah, anu pangluhurna 25% dina industri éksprési, sareng anu panghandapna nyaéta 3% dina industri pilem tatanén, anu langkung handap tina rata-rata laju ngagantian 30% dina Amérika Serikat, Walanda sareng nagara-nagara sanés (tingali Gambar 6).

Di pikahareupeun, plastik biodegradable dipiharep tiasa ngagancangkeun kasohorna dina sababaraha bidang sapertos pangiriman ekspres, takeaway, tas balanja, sareng sajabina. Disarankeun pikeun museurkeun perhatian.

Konsumsi online populér, sareng aya paménta anu kuat pikeun alternatif bungkusan éksprés. Rangkaian standar nasional pikeun "Pasokan Bungkus Ekspres" diproklamasikeun dina 2018 mimiti ngusulkeun yén "bungkus ékspres kedah nganggo plastik biodegradable". Diperkirakeun yén pangiriman ékspansi domestik bakal nyéépkeun sakitar 1,52 juta ton plastik anu tiasa didegradasi dina 2025.

Takeaways naék pesat, sareng aya kamungkinan hébat pikeun ngagentoskeun bahan méja anu tiasa dianggo. Dina 2017, Meituan Takeaway, asosiasi industri sareng sajumlah mérek katering babarengan ngaluncurkeun "Green Takeaway Industri Convention (Green Sapuluh Artikel)". Diperkirakeun yén industri penjualan dalam sareng luar negeri bakal nyéépkeun sakitar 460,000 ton plastik biodegradable di 2025.

Dina sababaraha skenario, paménta kantong balanja stabil, sareng tingkat penetrasi anu goréng kedah ditingkatkeun. Sanaos panggunaan kantong balanja palastik parantos turun sacara signifikan saprak promosi "urutan pangwatesan plastik" di 2008, panggunaan kantong balanja plastik janten sesah ditolak kusabab paménta dasar sésana dina sababaraha skénario. Diperkirakeun yén industri kantong balanja domestik bakal ngonsumsi sakitar 240.000 plastik biodegradable di 2025. Ton.

Pilem tatanén tradisional ngagaduhan polusi anu serius, sareng industri na ngagaduhan seueur ruang pikeun diganti. Pilem poliétilén tradisional seueurna dianggo di Cina, henteu ngagaduhan ukuran perlakuan anu épéktip, sareng pangaruhna langkung ageung kana taneuh sareng pepelakan. Pilem mulching biodegradable gaduh prospek pangwangunan anu saé, tapi tingkat pertumbuhan industri sadayana lambat. Paménta diperkirakeun 150.000 ton dina 2025.

3. Ngurangan biaya

Harga plastik anu teu tiasa dégradable sapertos PP, PET, PE langkung handap, sareng harga plastik anu rusak tiasa langkung luhur tibatan aranjeunna. Ayeuna, harga palastik degradable mainstream sapertos PLA, PHA, sareng PBAT masing-masing RMB 16,000 dugi RMB 30,000 / ton sareng RMB 40,000 / ton. Ton, sakitar 14,000 dugi ka 25,000 yuan / ton, anu 2 ~ 5 kali harga PE, sedengkeun harga PCL bahkan saluhur 70,000 yuan / ton, anu 9,5 kali harga PE (tingali Gambar 7).

Harga bahan baku tinggi, tingkat téknologi anu handap, sareng pemanfaatan kapasitas anu handap mangrupikeun tilu alesan utama anu nyababkeun harga palastik anu dégradable di nagara kuring. Nyandak PLA salaku conto, metodeu hiji-léngkah gaduh biaya murah tapi kualitasna kirang, sareng metode dua-léngkahna ngagaduhan kualitas anu saé. Éta mangrupikeun rute sintésis mainstream ayeuna, tapi biayana mahal, sakitar 2,3 kali tina metode hiji-léngkah. Kumaha carana ngahontal kasucian tinggi sareng biaya murah mangrupikeun konci pikeun ningkatkeun penetrasi sareng meunang persaingan pasar: Salaku conto, Total Corbion, perusahaan gabungan tina NatureWorks di Amérika Serikat, Total di Perancis, sareng Corbion di Walanda, gaduh biaya murah sareng prosés persiapan purity luhur pikeun persiapan panengah PLA - laktida Anjog pasar global, pangsa kapasitas dina taun 2020 bakal ngahontal 29,04% sareng 14,52% (Gambar 8)

Ningali anu langkung caket di nagara éta, perusahaan ngarah ogé aktip ngalangkungan halangan téknis ngalangkungan R&D independen sareng koperasi R&D supados kéngingkeun kauntungan biaya. Salaku conto, Zhejiang Hisun sareng Changchun Institute of Applied Chemistry parantos babarengan ngembangkeun prosés téknologi laktatida, anu parantos hasil produksi sacara offline sareng sadar pasokan mandiri parsial; Téhnologi COFCO sareng Belat Gelat babarengan ngawangun tutuwuhan asam-laktat-polilaktis asam jagong-laktat di Anhui. Basis produksi tina ranté industri sadayana dasarna parantos menguasai téknologi produksi sareng téknologi pamrosésan laktida. Salaku tambahan, Institut Fisika sareng Kimia Akademi Élmu Cina parantos ngembangkeun téknologi produksi PBAT kalayan biaya murah, sipat mékanis anu luhur, sareng kaamanan biologis anu saé. Perusahaan sapertos Huiying New Materials, Jinhui Zhaolong sareng Yuetai Biotéhnologi parantos kéngingkeun hak ngagunakeun liwat otorisasina, anu ogé parantos ngumbar dugi ka tingkat anu ditangtoskeun. Masalah biaya tinggi.


Waktos Post: Jul-23-2021

Kirim pesen anjeun ka kami:

Nulis pesen anjeun didieu na kirimkeun ka kami