RDF mulli i peletit

“Ndotja e bardhë është një sfidë e madhe me të cilën përballet shoqëria njerëzore dhe zhvillimi ekonomik. Që nga shekulli 21, ka pasur një trend global të biodegradabilitetit, dhe shumë vende kanë lëshuar politika më të rrepta për të promovuar zhvillimin e industrisë. Në Janar 2020, vendi im gjithashtu zyrtarisht filloi të "kufizojë" Plastika "është kthyer në" Ndalim Plastike ", e cila nga ana tjetër çon industrinë e plastikës së degradueshme nga një rënie e hershme në një periudhë të zhvillimit të shpejtë. Për shkak të zhvillimit të rënies afatgjatë, konkurrenca aktuale e industrisë është kaotike dhe e pavendosur. Isshtë e mundur të kapni elementet thelbësore Bëhuni një ndërmarrje kryesore dhe udhëheqni epokën e artë.

Ky artikull diskuton tre pikat kryesore për hyrjen në tregun e plastikës biodegraduese, përfshirë "vendosjen e hershme, përqendrimin në pikat kyçe dhe uljen e kostos", në mënyrë që të sigurojë frymëzim për zhvillimin e ardhshëm të kompanive të lidhura, veçanërisht vendimmarrjen dhe menaxhimin e drejtuesit e korporatave.

Lëshohet "ndalimi i plastikës", tregu i plastikës i degradueshëm, nisur nga një shpërthim

tregu i plastikës së biodegradueshme të vendit tim ka filluar që në 2012. Sidoqoftë, për shkak të kërkesës së ngadaltë të tregut, kostove të larta të lëndës së parë dhe kapacitetit të kufizuar të prodhimit, zhvillimi i përgjithshëm i industrisë ka qenë i ngadaltë. Disa kompani që kanë hyrë në treg më herët madje janë detyruar të transformohen për shkak të mungesës afatgjatë të porosive. Deri në janar 2020, u botuan "Opinionet për Forcimin e Mëtejshëm të Trajtimit të Ndotjes Plastike" (në tekstin e mëtejmë "Urdhri i Ndalimit të Plastikës"), që kërkon ndalimin dhe kufizimin e rregullt të prodhimit, shitjes dhe përdorimit të produkteve të caktuara plastike, në mënyrë aktive promovimi i produkteve alternative dhe zyrtarisht ndjekja e "Plastikave të kufizuara" të shndërruara në "Plastikë të ndaluar" (shih Figurën 1).

I prekur nga kjo, tregu për plastikat e biodegradueshme, e cila është një zëvendësim për plastikat tradicionale, është rritur ndjeshëm dhe porositë janë ngritur lart. Gjatë periudhës së "Planit të 14-të pesë-vjeçar", tregu për plastikat e biodegradueshme do të rritet me një normë vjetore të rritjes prej 11.3% dhe do të arrijë në 500 Shkalla e të ardhurave prej më shumë se 100 milion juan (shih Figurën 2).

Në të njëjtën kohë, çmimi i produkteve plastikë të degradueshëm është rritur gjatë vitit të kaluar. Për shembull, çmimi PLA para ndalimit të plastikës ishte 20,000 juan / ton dhe çmimi i tregut në disa vende ka arritur në 50,000 juan / ton. Kjo përmirëson drejtpërdrejt përfitimin e përgjithshëm të industrisë. Për shembull, marzhet e fitimit bruto të kompanive kryesore si Kingfa Technology dhe Yifan Farmaceutike janë afër 40% në 2019 dhe 2020, e cila është një rritje e konsiderueshme krahasuar me 2018 (shih Figurën 3).

Tre hapa në tregun e plastikës së degradueshme

1. Paraqitja e hershme

Për shkak të rënies afatgjatë të tregut në ditët e para, kapaciteti i prodhimit të brendshëm të plastikës biodegraduese është rritur ngadalë. Sipas statistikave, nga 2012 në 2020, kjo shifër ka një normë të përbërë vjetore të rritjes prej 9.63% dhe do të arrijë në 480,000 tonë në vit deri në vitin 2020. Kërkesa e tregut është 640,000 tonë / vit, dhe hendeku i kapacitetit është relativisht i madh (shih Figurën 4)

Në të njëjtën kohë, boshllëqet e kapacitetit të prodhimit të prodhuesve kryesorë janë relativisht të vogla. Tre pjesët kryesore të tregut të Kingfa Technology, Longdu Tianren Biology dhe Yunyoucheng Biology do të kenë vetëm 70,000 tonë / vit dhe 50,000 ton / vit respektivisht në vitin 2020., 50,000 tonë / vit. Mund të thuhet se kushdo që mund të marrë drejtimin në përfundimin e paraqitjes së kapacitetit të prodhimit do të jetë në gjendje të shfrytëzojë mundësinë për të marrë një pjesë më të madhe, dhe nuk është e vështirë të kapësh nga prapa.

Por "koha nuk pret askënd", dhe konkurrenca e intensifikuar është e pashmangshme në të ardhmen. Kuptohet që kompanitë aktualisht po zgjerohen në mënyrë aktive dhe do të rrisin kapacitetin e planifikuar të prodhimit prej më shumë se 8 milion tonë / vit në vitet e ardhshme (nga të cilat PBAT, PLA dhe PHA janë 3.48 milion ton / vit, 3.46 milion ton / vit , dhe 100,000 ton / vit respektivisht), Vetëm 3.7 milion ton kapacitet prodhimi i sapo shtuar është konfirmuar nga 2021 në 2022. Për të zgjidhur problemin e boshllëqeve të financimit, prodhuesit kryesorë gjithashtu kanë marrë masa të shumta dhe kanë shfaqur aftësitë e tyre magjike. Për shembull, Changhong Hi-Tech njoftoi më 21 maj 2021, një plan të emetimit të bonove të konvertueshme, i cili planifikon të emetojë bono të korporatave të konvertueshme me një shumë totale prej jo më shumë se 700 milion juan (përfshirë). , Periudha prej 6 vitesh, fondet e grumbulluara janë planifikuar të përdoren për "600,000 tonë të projektit të industrializimit termoplastikë plotësisht të biodegradueshëm (faza e parë) investimi i dytë"; Jindan Teknologjia dhe shpallja e ndryshimeve në projekt për mbledhjen e fondeve në janar 2021, e kombinuar me "ndalimin e plastikës" për politikat dhe gjendjen e tregut të ardhmen e materialeve biodegradueshme, kompania ' s menaxhimit beson se është e nevojshme që në mënyrë të përshtatshme të zgjeruar acid Polylactic kapaciteti i prodhimit prej 10,000 ton i projektuar fillimisht. Aktualisht, kompania ' bordi i drejtorëve s organizon personelin përkatëse për të analizuar dhe për të demonstruar mundësinë e zgjerimit shkallën e investimeve të këtij projekti. Dhe plani i zbatimit.

2. Kapni pikat kryesore

Sipas "Urdhrit të Ndalimit të Plastikës" të vitit 2020, ekzistojnë katër lloje të produkteve plastike që janë kryesisht të kufizuar: çanta plastike për blerje, sendesh plastike të disponueshme, produkte plastike të disponueshme në hotele dhe ambalazhe plastike ekspres, prodhimi i qeseve plastike ultra të hollë dhe ultra- filma të hollë bujqësorë Dhe shitjet janë gjithashtu të kufizuara. Aktualisht, shkalla e zëvendësimit të plastikës së degradueshme në këto industri është e ulët, më e larta është 25% në industrinë ekspres dhe më e ulta është 3% në industrinë e filmit bujqësor, e cila është më e ulët se norma mesatare e zëvendësimit prej 30% në Shtetet e Bashkuara, Hollanda dhe vendet e tjera (shih Figurën 6).

Në të ardhmen, plastika e biodegradueshme pritet të përshpejtojë popullarizimin e tyre në shumë fusha të tilla si shpërndarja e shpejtë, largimi, çantat e pazarit, etj. Rekomandohet të përqendroni vëmendjen.

Konsumi në internet është i popullarizuar dhe ekziston një kërkesë e fortë për alternativa të paketimit ekspres. Seria e standardeve kombëtare për "Furnizimet e Paketimit Express" të shpallur në 2018 propozoi së pari që "paketimi i shpejtë duhet të përdorë plastikë të biodegradueshëm". Isshtë vlerësuar se shpërndarja e shpejtë e brendshme do të konsumojë afërsisht 1.52 milion tonë plastikë të degradueshme në 2025.

Pranimet po rriten me shpejtësi dhe ka potencial të madh për zëvendësimin e sendeve të disponueshme. Në vitin 2017, Meituan Takeaway, shoqatat e industrisë dhe një numër markash hotelierike filluan së bashku "Konventën e Industrisë së Kullimit të Gjelbër (Dhjetë Artikuj të Gjelbër)". Vlerësohet se industria e shitjeve vendase dhe të huaja do të konsumojë afërsisht 460,000 tonë plastikë të biodegradueshëm në 2025.

Në disa skenarë, kërkesa për çanta për blerje është e qëndrueshme, dhe shkalla e degradueshme e depërtimit duhet të përmirësohet. Megjithëse përdorimi i qeseve plastike të blerjes ka rënë ndjeshëm që nga promovimi i "urdhrit të kufizimit plastik" në 2008, përdorimi i qeseve plastike të blerjes ka qenë i vështirë të bjerë për shkak të kërkesës bazë të mbetur në disa skenarë. Isshtë vlerësuar se industria e brendshme e qeseve të blerjeve do të konsumojë afërsisht 240,000 plastikë të biodegradueshëm në vitin 2025. Ton.

Filmi tradicional bujqësor ka ndotje serioze dhe industria ka hapësirë ​​të mjaftueshme për zëvendësim. Filmat tradicionalë polietileni përdoren më së shumti në Kinë, që nuk kanë masa efektive të trajtimit dhe kanë ndikim më të madh në tokë dhe kultura. Filmat e multifozës së biodegradueshëm kanë perspektiva të mira zhvillimi, por shkalla e përgjithshme e rritjes së industrisë është e ngadaltë. Kërkesa pritet të jetë 150,000 tonë në 2025.

3. Ulja e kostove

Çmimi i plastikës jo të degradueshme si PP, PET, PE është më i ulët, dhe çmimi i plastikës së degradueshme është dukshëm më i lartë se ata. Aktualisht, çmimet e plastikës së zakonshme të degradueshme si PLA, PHA dhe PBAT janë RMB 16,000 në RMB 30,000 dhe RMB 40,000 / ton respektivisht. Ton, rreth 14,000 deri në 25,000 juan / ton, që është 2 ~ 5 herë çmimi i PE, ndërsa çmimi i PCL është madje i lartë sa 70,000 juan / ton, i cili është 9.5 herë çmimi i PE (shih Figurën 7).

Çmimet e larta të lëndëve të para, nivelet e ulta të teknologjisë dhe përdorimi i ulët i kapacitetit janë tre arsyet kryesore që çojnë në çmime të larta të plastikës së degradueshme në vendin tim. Duke marrë PLA si një shembull, metoda me një hap ka kosto të ulët, por cilësi të dobët, dhe metoda me dy hapa ka cilësi të shkëlqyeshme. Routeshtë rruga aktuale e sintezës kryesore, por kostoja është e lartë, rreth 2.3 herë më shumë se ajo e metodës me një hap. Si të arrini pastërti të lartë dhe kosto të ulët është çelësi për të rritur depërtimin dhe për të fituar konkurrencën në treg: Për shembull, Total Corbion, një kompani e përbashkët e NatureWorks në Shtetet e Bashkuara, Total në Francë dhe Corbion në Hollandë, ka një kosto të ulët dhe procesi i përgatitjes me pastërti të lartë për përgatitjen e PLA ndërmjetme - lactid Duke udhëhequr tregun global, pjesa e kapacitetit në vitin 2020 do të arrijë në 29,04% dhe 14,52% (Figura 8)

Duke parë një vështrim më të afërt të vendit, kompanitë kryesore gjithashtu po thyejnë pengesa teknike përmes R&D të pavarur dhe R&D bashkëpunuese në mënyrë që të marrin avantazhet e kostos. Për shembull, Zhejiang Hisun dhe Instituti i Kimisë së Zbatuar Changchun kanë zhvilluar së bashku procesin e teknologjisë së lactidit, i cili ka nxjerrë me sukses prodhimin jashtë linje dhe ka realizuar vetë-furnizim të pjesshëm; COFCO Technology dhe Belgjike Gelat kanë krijuar bashkërisht një fabrikë të acidit laktik-laktid-acid polilaktik në Misër në Anhui. Baza e prodhimit të të gjithë zinxhirit të industrisë ka zotëruar në thelb teknologjinë e prodhimit dhe teknologjinë e përpunimit të lactidit. Përveç kësaj, Instituti i Fizikës dhe Kimisë i Akademisë Kineze të Shkencave ka zhvilluar një teknologji të prodhimit PBAT me kosto të ulët, veti të larta mekanike dhe siguri të mirë biologjike. Kompanitë si Huiying New Materials, Jinhui Zhaolong dhe Yuetai Biotechnology kanë fituar të drejtën e përdorimit përmes autorizimit, i cili gjithashtu është zgjidhur në një farë mase. Problem me kosto të lartë.


Koha e postimit: Korrik-23-2021

Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj ketu dhe ta dërgojnë atë tek ne