UK auina atu i fafo 2.5MTyear o RDF i Europa

O le Biffa o se tasi o kamupani sili ona tele a Peretania o Refuse Derived Fuel (RDF), e sili atu nai lo le 2,000 tone o le RDF i fale faʻaleleia malosi i aso uma. Fa'asalalauina e le sami mai le tele o taulaga ma i totonu o ta'avale, o le RDF e tu'uina atu i nofoaga i totonu o Peretania, ma i pa'aga filifilia mai Netherlands, Siamani, ma Suetena. Na lomia e Biffa Le Reality Gap ia Setema 2015, o se lipoti o loʻo faʻamatalaina ai mataupu o totoe o otaota ma le toe faʻaleleia o le malosi i tulaga o mea tetele a Peretania ma manaʻoga.
Ua mafai e le au gaosi otaota a Peretania ona ave'ese a latou otaota o totoe mai le lapisi ona faʻaliliuina lea i le malosi i fale gaosi Europa ona o le Refuse Derived Suauʻu faʻatagaina o loʻo faʻatagaina. E maua ai se lagona fa'alesiosiomaga ma le tamaoaiga le aoina mai o mea e mafai ona toe fa'aaogaina i le tamaoaiga ma le fa'aaogaina, ma fa'aogaina otaota o totoe e mu e fai ma fa'apogai o le suauu. O lo'o ogatasi fo'i le RDF ma faiga fa'avae a le Malo o Peretania e aofia ai le atina'eina o puna'oa maualalo-carbon e sili atu ona saogalemu.

A'o le'i fa'atauina mo le felauaiga, e tapena e le 'au a le Biffa le otaota e ala i le ave'ese muamua o mea toe fa'aaogaina ona fa'amamago lea ma soloia mea o totoe. O suʻesuʻega i vaiaso taʻitasi e faʻamautinoa ai tulaga maualuga o le gaosiga o le RDF, ma o le oloa mulimuli e mafai ona faʻaaogaina e gaosia ai le vevela ma le eletise. O le fa'aliliuina o otaota e le toe fa'aaogaina i suau'u e tele ni fa'amanuiaga e pei o le fa'aitiitia o le mana'omia o le fa'apalapala ma le fa'alagolago i suau'u fa'atosina mo le malosi. O lo'o fa'aogaina fo'i e le RDF fa'atau atu le fa'asili o lo'o iai nei i atunu'u o lo'o fa'atupeina fa'asolopito ma atina'e a latou atina'e e ese le fa'atusatusa i Peretania.
O lo'o fa'agaoioia e le Biffa se feso'ota'iga o nofoaga e gaosi ai le Refuse Derived Fuel (RDF) i totonu o Peretania, fa'atumauina gafatia fa'aitulagi i Saute Sasa'e, Saute Sisifo, Midlands, Matu Sisifo, Matu Sasa'e, Central Sikotilani, ma Glasgow. O atinaʻe a Peretania o loʻo faʻaleleia pea ma avanoa e faʻaoga ai le RDF i le lotoifale o loʻo faʻateleina. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina atu toetoe lava 1,000 tone o le RDF i aso taʻitasi i le Ferrybridge Energy Recovery Facility talu ai nei na tatalaina, Biffa e mafai ai e itulagi mai North East ma North West ona faʻamalosia e latou lava otaota.
O loʻo matou vaʻavaʻai foʻi e atiaʻe fale faʻaleleia malosi a Peretania, ma maua se faʻatagaga atoatoa 350Ktpa poloketi i Newhurst Quarry latalata i Shepshed, Leicestershire.
O lo'o iai pea se sao taua ma ofo atu i le au gaosi otaota a Peretania se tau taugofie, e le o le lapisi (fa'aogaina le avanoa fa'aagaga o lo'o maua i Europa) se'ia o'o ina maua e Peretania ma fa'atupuina le tele o malosiaga faufale e fau ai otaota i totonu o lona lava fale. , e aofia ai avanoa mo CHP i mea e ono iai. I le taimi nei, o le pisinisi tu'uina atu suauu RDF a Biffa e maua ai se fofo fetuutuunai ma tonnage-adaptable, lea e faʻamalieina ai le toe faʻaaogaina, faʻamanuiaina le au gaosi otaota e ala i le faʻaitiitia o tau, ma toe faʻaleleia le tele o tau e faigofie ona maua mai mea i le tulaga o le malosi.


Taimi meli: Ian-19-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou