Суперкритична СО2 коноп нафта Екстракција

Воведување на екстракција коноп нафта суперкритична СО2

•  суперкритична екстракција технологија е најновата технологија во хемиска сепарација.
   Тоа е напредна seperation технологија во светот.
•  Т.н. суперкритична течност се однесуваат на термодинамички држава во течност критична точка (Pc.Tc) над критичната точка е гас, течни интерфејс само исчезнува државата точка. Суперкритична течност има многу уникатна физички и хемиски својства. Нејзиниот густина е блиску течност и вискозност во близина на гасови. Ликовите како што се големи коефициент на дифузија, мали и големи viscocity dieletric постојана итн прави excellennt seperation резултат на тоа, на тој начин, исто така, врвна екстракти. екстракција надкритичен е да се постигне целта на seperation под висок притисок на погодна температура во растворувач за екстракција во контакт со екстракт на цилиндар, раствор дифузија во растворувач и потоа да се промени на условите за работа во сепаратор, со што наталожениот супстанцијата растворена. Па тоа е најдобриот избор за коноп / канабис Екстракција на makee Висококвалитетен CBDTHC.


Flg.2.Supercritical екстракција систем sheme течност

1.Compressor;
2.CO2 резервоарот;
3.Stainless челик серпентина;
4.Cooling бања;
5.Air управувано пумпа течност Haskel MS-71;
6.Valves (Б-HV);
7.Manometers;
8.Extraction садот;
9.Separator брод
10.Water бања;
11.Centralized систем стаклени влакна грејач;
12.Flow метар

Суперкритична СО2 коноп нафта Екстракција
Податоци на суперкритична СО2 КБР нафта Екстракција
300L (50LX6)
Бр главната конфигурација параметри
1 екстракција на резервоар Обем: 50L (6 резервоари), Макс Работен притисок: 35Mpa
2 seperation резервоар Обем: 3X20L притисок: 30Mpa.
3 пумпа CO2 висок притисок пумпа и пумпата ко-растворувач
4 Систем за ладење Температурен опсег: -5 - + 5
5 Систем за греење за размена Макс Работен притисок: 30Mpa
6 систем за прочистување Макс Работен притисок: 16Mpa
7 CO2 за чување на резервоар Макс Работен притисок: 16Mpa
8 уреди за безбедност Манометар на високо излез пумпа притисок во врска со заштитата на притисок, екстрактор, сепаратор, испарувач, сува прочистува и миксер има saftey вентил да го задржи безбедно на системот
9 Потрошувачка на енергија 101.5kw
10 Систем за контрола на температурата Температурен опсег: собна температура-75
11 Корисникот Опрема што се испорачува димензија инсталација: 8000mmx4500mmx4500mm, CO2: Храна одделение: 99,9%, пејач шише 22kgs нето тежина, моќ: 3 фаза
300L (150LX2)
Бр главната конфигурација параметри
1 екстракција на резервоар Обем: 150L (2 резервоари), Макс Работен притисок: 35Mpa
2 seperation резервоар Обем: 3X20L притисок: 30Mpa.
3 пумпа CO2 висок притисок пумпа и пумпата ко-растворувач
4 Систем за ладење Температурен опсег: -5 - + 5
5 Систем за греење за размена Макс Работен притисок: 30Mpa
6 систем за прочистување Макс Работен притисок: 16Mpa
7 CO2 за чување на резервоар Макс Работен притисок: 16Mpa
8 уреди за безбедност Манометар на високо излез пумпа притисок во врска со заштитата на притисок, екстрактор, сепаратор, испарувач, сува прочистува и миксер има saftey вентил да го задржи безбедно на системот
9 Потрошувачка на енергија 101.5kw
10 Систем за контрола на температурата Температурен опсег: собна температура-75
11 Корисникот Опрема што се испорачува димензија инсталација: 6000mmx4800mmx6000mm, CO2: Храна одделение: 99,9%, пејач шише 22kgs нето тежина, моќ: 3 фаза
600 л (150LX4)
Бр главната конфигурација параметри
1 екстракција на резервоар Обем: 150L (4 тенкови), Макс Работен притисок: 35Mpa
2 seperation резервоар Обем: 3X20L притисок: 30Mpa.
3 пумпа CO2 висок притисок пумпа и пумпата ко-растворувач
4 Систем за ладење Температурен опсег: -5 - + 5
5 Систем за греење за размена Макс Работен притисок: 30Mpa
6 систем за прочистување Макс Работен притисок: 16Mpa
7 CO2 за чување на резервоар Макс Работен притисок: 16Mpa
8 уреди за безбедност Манометар на високо излез пумпа притисок во врска со заштитата на притисок, екстрактор, сепаратор, испарувач, сува прочистува и миксер има saftey вентил да го задржи безбедно на системот
9 Потрошувачка на енергија 160.5kw
10 Систем за контрола на температурата Температурен опсег: собна температура-75
11 Корисникот Опрема што се испорачува димензија инсталација: 9000mmx6000mmx5300mm, CO2: Храна одделение: 99,9%, пејач шише 22kgs нето тежина, моќ: 3 фаза
Податоци на системот краток пат дестилација
Бр материјал модел фаза испарувања Површина Внесете капацитет
1 stainles челик CSS-2-2 две фази 2m2 50-100l / h
2 stainles челик CSS-3-2 три фаза 2m2 50-100l / h
3 stainles челик CSS-3-3 три фаза 3m2 100-150l / h
4 stainles челик CSS-2-5 две фази 5m2 200-250l / h
5 stainles челик CSS-3-5 три фаза 5m2 200-250l / h

спецификација

Дел број Опис Techanical Спецификација Количина Напомена
сад екстракција на пловилото Обем: 400L Дизајнирано Притисок: 35MPa, работен притисок: 32MPa Дизајнирано температура: 85             кошница Обем: 550L  3 Со наводнување јакна, поставување на точка за откривање на притисок и температура detectio точка на влезот / излезот. Можат да го контролираат temperture и притисок во садот за екстракција автоматски, притисокот во аспираторот е секогаш во рамките на процесот параметри екстракција, и има температура и притисок сензор сет на линија влезот на цевката на CO2 и излез. на работна температура е 10-80
отворање уред на екстракција сад 3 Менгеме тип хидраулична брза отворена структура и е опремен со безбедноста механизам за блокирање
# 1 Поделба на пловилото Обем: 300L Дизајнирано Притисок: 20MPa, работен притисок: 18Mpa, Дизајнирано температура: 85   1 Опремени со јакната на вода, постојат сигурносен вентил, издувниот вентил, мерач на притисок во излезниот крај на садот, постојат продолжено за довод на воздух тангентна на врвот на садот. И го постави точка за откривање на температурата на влезот крајот, можат да го контролираат температурата на CO2.
# 2 Поделба на пловилото Обем: 200л Дизајнирано Притисок: 12MPa, работен притисок: 11Mpa, Дизајнирано температура: 85   1 Опремени со јакната на вода, постојат сигурносен вентил, издувниот вентил, мерач на притисок во излезниот крај на садот, постојат продолжено за довод на воздух тангентна на врвот на садот. И го постави точка за откривање на температурата на влезот крајот, можат да го контролираат температурата на CO2.
фракционирање кула Обем: 400L Дизајнирано Притисок: 35MPa, работен притисок: 32Mpa, Дизајнирано температура: 85 ℃ Вкупно 4 дел  1 Опремени со јакната на вода, постојат сигурносен вентил, издувниот вентил, мерач на притисок во излезниот крај на садот, постојат продолжено за довод на воздух тангентна на врвот на садот. И го постави точка за откривање на температурата на влезот крајот, можат да го контролираат температурата на CO2. (Се направи спектар на позицијата дестилација во согласност со процесот
средно резервоар Обем: 300L Дизајнирано притисок: 9.8MPa, Дизајнирано Температура: 5-55 ℃   1 направени од нерѓосувачки челик 304, опремени со индикатор живо ниво, устие евакуација порта, сигурносен вентил, манометар, сензор интерфејс температурата на влезот на CO2 и излезот, и опремени со топлина (ладење) вода јакна, бидете сигурни дека резервоарот е секогаш во течност CO2 температура.
Високи резервоар за гас 300L, 9.9Mpa 1 направени од нерѓосувачки челик 304
отворен CO2 резервоар Дизајнирано притисок: 2.26Mpa, работен притисок: 2.16Mpa, Обем: 30m3, Внатрешна цевка материјал: 16MnDr 1 Вакуум двоен слој бисерна песок изолација, вертикална употреба при ниски температури резервоарот
Вентил Висок притисок вентил за контрола 35Mpa, 20Mpa 4 Оригиналниот бренд Емерсон, пневматски контрола, материјал: SS304
Висок притисок исклучување Клапан Притисок: 5-55Mpa материјал: SS304
Бол Клапан (Вода линија) материјал: SS304
Електромагнетниот вентил Контролира температурата на водата DC24V
сигурносен вентил материјал: SS304
вентил материјал: SS304
Гасовод Висок притисок цевки линија Екстракција цевки seperation притисок материјал: SS304
Низок притисок цевки линија процесот вода цевки материјал: SS304
фитинг Колена, редуцири, синдикат, Три-начин зглобовите, притисок (unpressurized) прирабници, завртки, навртки, мека ги итн материјал: SS304
пумпа и компресорот за воздух CO2 висок притисок пумпа Максимален проток: 5000l / h, излезен притисок: 35MPa Кина направени, проток прилагодување fequency керамички клипот, само циркулација ладење пумпа, главата на пумпата со систем за ладење во текот на тековната заштита, материјалот е SS304
Носат Агент пумпа стапка Максимален проток: 400L / H, излез притисок: 35mA 1 Кина направени, протокот стапка прилагодување fequency текот тековната заштита, материјалот е SS304
CO2 Транспорт пумпа стапка Максимален проток: 900L / H, излез притисок: 8mA 1 Кина направени, протокот стапка прилагодување fequency текот тековната заштита, материјалот е SS304
Ладење пумпа за вода 3 Ладење круг вода
Ладење пумпа за вода 3 Топла вода круг
компресор за обновување довод на притисок: 6MPa 1 Кина направени, во текот тековната заштита, материјалот е SS304
Воздушен компресор 0.5M3 стапка на празнење 1
Систем за ладење чилер Капацитет на ладење од 150.000 Kcal 1 Водено ладење на компресорот
Ладна резервоарот за вода 2m3 1 материјал: SS304
кондензаторот Дизајнирано притисок: 9.8MPa. Работен притисок: 9MPA 1 материјал: SS304
систем за загревање екстракција Бојлери Дизајнирано Притисок: 35MPa, работен притисок: 32MPa 2 материјал: SS304
Грејач за # 1 Поделба Дизајнирано Притисок: 20MPa, работен притисок: 18MPa 1 материјал: SS304
Грејач за # 2 Поделба Дизајнирано Притисок: 12MPa, работен притисок: 11MPa 1 материјал: SS304
Електрични Парни Котли 1 вклучувајќи меки уред третман на вода
Топла вода резервоарот 2m3 1 материјал: SS304
дигалка 2.5t 1 синџир дигалка
Контролен систем Саладин систем за контрола Со контрола на софтвер, програма за контрола 1 Сименс
Понизок напон електрични делови вклучуваат прекинувачи, склопки, инвертори, итн 1 Delt Инвертер 2 парчиња

 • Претходно:
 • Следно:

 • Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас

  Поврзани производи

  Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас