Три Лозинка Фен


Три помине ротациони фен

Три помине ротациони фен може да се користи за видов прашина, дрво чипови, слама, дрво sheaving, Medicago sativa, маниока, житарици дестилаторите, трева, итн
Во машината за сушење печка која има различни фази, на ефикасноста за греење се зголемува до 15 % -20%, а трошоците на суво се спушта надолу, напнатата на сушење е 2 или 3 пати од традиционалните фен, а должината на барабанот е 30% -40% пократко од еден премин, окупацијата на три пас фен е 65% пониска од еден премин фен.

1. Филозофија Фен за трите помине

DSCF5175

Три помине фен е составен од три тапани, проток на материјалот како што следува: Внатрешна тапан -> средината тапан ---> outter тапан, тапан секој има посебен облик на материјал водечки плоча, материјалот е преместена од страна на ротациона сила од тапанот и attrative сила од топол воздух.

Три Лозинка Фен-1
Три Лозинка Фен-10

2. Работниот статус за сушење:

Три Лозинка Фен-11

АБ: пред-греење фаза, материјалот се префрлени на машината за сушење, со оглед на топол воздух, температурата на материјалот кој е се крева влажни топка, во оваа фаза, на влага во внатрешноста на материјалот е стабилна, а температурата на топол воздух се намалува надолу, ослободување на топлина од топол воздух е користење на пред загревање на влажни материјал.
Пред нашата ера. сушење на иста брзина, односот на сушење е стабилна, во оваа фаза, на feasture на влажни топка има бесплатна вода да се evapourated од топлината префрлени од топол воздух, така што температурата е стабилна, но температурата на топол воздух и на влага на материјалот е намалувањето надолу.

ЦД: Односот на сушење е паѓајќи надолу, ширењето односот на влага во внатрешноста на материјалот е помалку од
стапката на испарување на влага, на површината на материјалот не имаат доволно влага, па односот на сушење е забави, топлина transferd на на материјалот е на високо ниво од топлина се користи за да исчезне на влага, така што температурата на материјалот кој е се крева, а температурата на топол воздух се намалува надолу.

DE, на влага во материјал се спуштал на барањето и материјалот е ослободен од машината за сушење со систем за ладење да бидете сигурни дека температурата на материјалот кој е малку висока од околината и го спакуваат.

3. спецификација на три помине фен:

Размена на топлина - Агент за сушење на топол воздух
модел HTG-600 HTG-1200 HTG-2400 HTG-4800 HTG-8000
влага бришење 600 1200 2400 4800 8000
Примарен влага 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50%
Завршно влага 10% 10% 10% 10% 10%
Капацитет (dryed) 300--800 600--1500 1200--3000 2400--6000 4.000--10.000
кг / h
потрошувачката на јаглен 500 320 240 500 320 240 500 320 240 500 320 240 500 320 240
Килограми / t
потрошувачката на електрична енергија 37 72,1 98,7 131,6 168
излез 45 95 130 175 220
Outter димензија (м) 32 * 6 * 5 34 * 7 * 6 36 * 9 * 7 38 * 10 * 7 50 * 10 * 8
Површина 500 500 600 600 800

Директно греење --agent е висока температура чистат bluegas

модел HTG-900 HTG 1800 HTG-3600 HTG-4800 HTG-5400 HTG-8000
влага бришење 900 1800 3600 4800 5400 8000
Примарен влага 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50% 70% 60% 50%
Завршно влага 10% 10% 10% 10% 10% 10%
Капацитет (dryed) 300--800 600--1500 1200--3000 2400--6000 2700-6000 4000-10000
кг / h
потрошувачката на електрична енергија 25 38 53 60 75 105
потрошувачката на јаглен 400 250 200 400 250 200 400 250 200 400 250 200 400 250 200 400 250 200
Килограми / t
излез 37 54 75 110 128 150
Outter димензија M 24 × 6 × 5 26 × 8 × 7 30 x 9 × 8 32 × 10 x 9 36 × 12 × 10 40 × 12 × 12
точка Суд 1 Суд 2
Материјал сушени дрво sheaving Дрвени парчиња
kg / h 8000 2500
Влезот на топол воздух ℃ 550-600 360-400
Излезни топол воздух ℃ 110-125 130
Брзина на тапанот вртежи во минута 5.5 5.5
Вовед фан kW 125 55
Излез за сушење kW 13 8
Капацитет Air m 3 / h 60000 27000
Време на сушач m 10 9
Дијаметар на машината за сушење m 3.4 2.2

 • Претходно:
 • Следно:

 • Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас

  Поврзани производи

  Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас