Линија за сортирање MSW

Процесот на линија за сортирање на комунален отпад (процес на нула депонија)

Preshredder --- Trommel --- Воздушен сепаратор --- RDF уништувач --- RDF Pellet Mill.
Органски отпад --- Фен --- RDF Пелелница.
1.Предредувач
   Користете го пресердерот како отвор за
2. Троммел Тромел
   ќе го
3.
  Воздушен
4.RDF Shredder
  Намалете ја големината од 200mm на 50mm, така што RDF може да се пелетира.
5. Мелница за пелети.
  Продолжете да ја намалувате големината на RDF во пелети, така што вредноста на топлината може да биде поголема.
  Пелетите на РДФ можат да се печат заедно во ротациони печки во електрана или цементна индустрија. 

5

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас