EFB еден премин Фен


Наеднаш СУШЕЊЕ СИСТЕМ

EFB еден премин фен-10

  Во еден премин фен, влажни Фурниш се меша директно со топла гас во внатрешноста на ротирачкото барабан изолирани. На влажно материјали и топол гас нормално тече истовремено преку фен така најжешките гасови доаѓаат во контакт со највлажните материјал.

  Производот е исушен со топол гас на 350 ° C, цца. во ротирачки барабан. На ротирачки барабан е поделен во различни секции за поголема ефикасност во извршувањето на дехидрација. Во првиот контакт помеѓу пареа и производот, спонтано испарување се произведува резултира со температура пад на 150-180 ° C. Веднаш потоа, бавно и постепено сушење се одвива се до постигнување на температура од 95-110 ° C, на излезот на ротирачки барабан.

•  на вртење на барабанот, со помош на летови, лифтови материи во фен, па тие роша преку топол гас, промовирање на подобро топлина и пренесување на маса. Топли облоги на гас може да се хранат директно во машината. Други опции вклучуваат употреба на режач или парна греалка за да ја подигне температурата на довод на воздух.

•  Издувните гасови оставајќи фен може да помине преку циклон, мулти-циклон, baghouse филтер, чистач, ESP или WESP да се отстрани било фино материјал entrained во гас. Еден проект фан обично се поставени по опремата за контрола на емисиите за намалување на ерозијата на вентилатор, но исто така може да бидат поставени пред првиот циклон да им обезбеди на падот на притисокот преку опрема низводно.

1.DRYER ОПИС

EFB еден премин фен-11

Еден премин фен може да го прифати прилично широк спектар на честички големини, содржината на влага или автопат и уште се постигнат високи стапки на сушење. Дизајнот дозволува користење на највисок можен температури сушење.

ротира на тапанот, со помош на два големи песни кои се наоѓаат на четири машински ролки, две од секоја страна на тапанот. Тркалата се монтирани на блок поддршка и ротира со помош на две лого поддржува секој поставен на крајот на оската на тркалото. блок поддршка на излезот од ротационен тапан, има две брзини мотори кои работат на двете тркала на кои тапан блок, и со тоа направи ротирачки барабан ротирање на хоризонтална секира. Брзина на вртење на барабанот ќе биде прилагодлив со фреквентен конвертор со 3-6 вртежи во минута. На тапан диск блок две позиција ролки се поставени за да се избегне надолжната преместувања на ротационен тапан, главно се должи на проширување. Овие ролки успее да допре внатрешноста делови на патеката, со вртење на својата оска кога контактот е произведен. На ротирачки барабан се термички изолирани од влакна волна и надворешноста фолии, а со тоа постигнување загуби ниска радијација топлина.

Принципот на процесот за еден премин фен.

Технологијата на нашата единствена помине фен е користење Vandenbroek VDB Ротари тапан фен. На VDB MPS (Multi-pass-систем) е изум од Vandenbroek, кој се користи нашироко во областа на направени палети, биомаса, тиња, јаглен, комунален цврст отпад, итн од 1948 година, и уделот на пазарот на сушење е околу 30% во светот и да стане еден од најреномираните три производители на пазарот, другите две брендови е Nyrup во Данска и Sulzer во Швајцарија.

VDB MPS ротирачки барабан фен е составен од барабан и ротирачки пас. Секоја топка има посебна големина на индукција плоча, и плочата индукција се наоѓа заедно со прелевање на браната плоча во линијата на оската како премин. Сите индукција е во комбинација како тип блок.
материјалот се пресели во ротациони водечки додавања на ротациона сила генерирани од тапанот и привлечна сила од топол воздух, така што материјалот може да биде целосно топлина разменети во барабанот, и бидете сигурни дека конечната влага е 2% -3%.

CIMG4718

Внатрешниот constructure е како што следува

Влезот контакт топол воздух со материјал со висока влага. Топлина од висока температура топол воздух се апсорбира од страна на вода во материјалот и исчезна. Температурата на материјалот maintenace на исто ниво, содржината на вода е спуштал со намалување на одредување на температурата на топол воздух. Подоцна, на топол воздух со пониска температура и суво материјал се случува преку секоја помине заедно, во текот на овој процес, да остане вода во материјалот е испарува во ниска температура.

EFB еден премин фен-12

 • Претходно:
 • Следно:

 • Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас

  Поврзани производи

  Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас